The Battle

Valentijnspost van mijn grote liefde
15 februari 2017
Valentijnspost van mijn grote liefde
15 februari 2017

Een keer in de zoveel jaar hebben wij met onze carnavalsvereniging CV Oranjebuurt een heuse battle met een van onze collega carnavalsverenigingen, om te proberen met hun raad van 11, die van ons te verslaan. Dit jaar was het de beurt aan stadscarnavalsvereniging de Keiebijters, die dit jaar hun 55 jarig jubileum vieren.

16425998_1444160225594379_5055486583259631402_nEr waren verschillende onderdelen en een jury; zo moest er worden gerend, een leeg biervat omhoog worden gehouden en een cake worden gebakken. De prins, vorst en ceremoniemeester (PVC) mochten iemand uit de raad van 11 selecteren om de opdracht uit te voeren. Voor de bovenstaande opdrachten werd ik gelukkig overgeslagen.

Ken je prinsen

Toen kwam de opdracht: Ken je prinsen. Waarbij het de bedoeling was dat degene die de opdracht moest uitvoeren in 45 minuten alle prinsen van de Keiebijters vanaf 1974 zijn hoofd zou leren. Dus 1974 Han van Dijk, 1975 Leo van Veghel, 1976 Pieter Tops enzovoort. De PVC had bedacht dat dit wel een mooie opdracht voor mij zou zijn, omdat het iets met cijfers had te maken. Mijn tegenstander mocht alle prinsen van de Oranjebuurt vanaf 1974 bestuderen.

De man van de cijfers, dat hoor ik natuurlijk wel vaker als accountant, maar cijfers zijn voor mij vaak een vertrekpunt, om daar te komen waar het over zou moeten gaan – namelijk de ondernemer en zijn bedrijf. Over wat gaat er goed gaat en wat niet, de dromen en ambities van de ondernemer. En zijn deze realiseerbaar op basis van de cijfers? En wat zou er dan nog moeten gebeuren om dit wel realistisch te maken?

8P6A6591Beleving

De huidige prins van de Keiebijters, Huub Noten, genoot zichtbaar van zijn rol als prins en van dit mooie feest. Dat het een jubileumjaar is en zijn vader de eerste prins van de Keiebijters was, maakt het extra bijzonder. Terugkijkend zal het jaartal echter niet zo interessant zijn, de beleving des te  meer.

Uiteindelijk heb ik onder toeziend oog van onze burgemeester mijn tegenstander, in een rechtstreeks duel, verslagen! De battle werd echter gewonnen door de Keiebijters.

Van harte gefeliciteerd Keiebijters we gaan er samen weer een mooi feestje van maken dit jaar!

Koen Smits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *