Kantoornieuws mei 2023

STAP-budget vervalt per 1 januari 2024
4 mei 2023
Aanzegging of opzegging arbeidsovereenkomst?
11 mei 2023
STAP-budget vervalt per 1 januari 2024
4 mei 2023
Aanzegging of opzegging arbeidsovereenkomst?
11 mei 2023

De maand april ligt weer achter ons en de BTW-aangiften zijn ingediend. Door de Belastingdienst zijn voor 1 mei al veel aangiften Inkomstenbelasting 2022 ontvangen. Voor iedereen waar de aangifte Inkomstenbelasting nog niet voor is ingediend hebben wij natuurlijk uitstel aangevraagd zoals wij dat ieder jaar doen. In dit artikel willen wij 2 nieuwe collega’s aan je voorstellen en je informeren over de ontwikkelingen omtrent box 3 en het belang van het aanvragen van een voorlopige aanslag.

Nieuwe collega’s

Arina

   

Ik ben Arina Zolotukhina, sinds februari werkzaam bij Smits + Prick als assistent accountant. Ik kom oorspronkelijk uit Oekraïne waar ik mijn Master opleiding accounting & audit afgerond heb. Ik heb daar tot 2020 voor een aantal grote kantoren gewerkt als hoofdaccountant. In 2020 ben ik naar Nederland verhuisd en na een aantal sollicitaties is het mij gelukt een baan te vinden bij een accountantskantoor. Daar heb ik ontzettend veel nieuwe dingen geleerd omdat accountancy in Nederland net iets anders werkt dan dat ik gewend was. Na 1 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en zo ben ik bij Ellen en Koen terecht gekomen.

In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn man en teckel op pad met de camper. Lekker wandelen of fietsen om zo nieuwe plekjes te ontdekken. De laatste uurtjes van de dag besteed ik meestal aan lezen of Netflix.

 

Camiel

   

Mijn naam is Camiel Swinkels. Vanaf Februari 2023 loop ik stage bij Smits + Prick als  administrateur. Ik studeer bedrijfsadministrateur op het ROC ter AA in Helmond en zit in het 2de jaar van mijn opleiding. De werkzaamheden die ik hier kan verrichten sluiten mooi aan op mijn studie. De variatie qua werk vind ik erg fijn. Ik heb bijvoorbeeld al veel geleerd op het gebied van administraties, aangiftes en het werken met benodigde programma’s. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om klanten te ontvangen en te helpen. Ik hoop hier natuurlijk nog veel meer te leren. In mijn vrije tijd speel ik hockey en ben ik vaak te vinden bij mijn vrienden. De stage en het team bevallen mij erg goed en werk hier met plezier.

Box 3

De Belastingdienst wacht, voor degene met vermogen dat niet bestaat uit enkel bankrekeningen, met het opleggen van een aanslag tot er meer duidelijkheid is. Zie ook het artikel in deze nieuwsbrief “Belastingdienst wacht nieuwe arresten Hoge Raad over box 3 af”. Wanneer je toch een definitieve aanslag Inkomstenbelasting ontvangt dan willen wij graag zo snel mogelijk de aanslag van jou ontvangen. De termijn om bezwaar te kunnen maken is namelijk maar kort (uiterlijk 6 weken na dagtekening van de aanslag). We moeten dan een berekening gaan maken van uw werkelijk genoten rendement. De kosten van het bezwaar inclusief berekening zijn afhankelijk van de complexiteit.

Bezwaar 2017

In december hebben we, voor degene die het aangaan, een verzoek tot ambtshalve vermindering (ook wel vaak bezwaar genoemd) voor het belastingjaar 2017 ingediend. De Belastingdienst heeft aangegeven dat ze deze nog aanhouden tot er meer duidelijkheid is. Het antwoord van de Belastingdienst wachten wij dus nog af.

Voorlopige aanslag Inkomstenbelasting/Vennootschapsbelasting

Vermoed je dat jouw voorlopige aanslag niet hoog genoeg is vastgesteld? Neem dan ook contact met ons op om deze bij te stellen. Zo voorkom je de belastingrente. Voor uitleg over de Belastingrente verwijs ik je graag terug naar onze voorgaande nieuwsbrieven.

De winst zit 'm in persoonlijk.

Bron:| 05-05-2023

Comments are closed.