Smits + Prick Accountants en Belastingadviseurs. Onze bedrijfsnaam zegt in feite precies wat we doen, maar wat ons echt definieert is natuurlijk hóe we ons werk doen. Hoe wij onze klanten al sinds 2007 begeleiden bij onder meer accountancy, belastingen, bedrijfseconomische vraagstukken, loonadministratie en financiële planning.

Warm en persoonlijk

We zijn een klein team en hebben persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. De financiële wereld is van zichzelf vrij koud, hard en formeel. Bij ons gaat het net wat anders en dat merk je al als je binnenkomt. Geen receptie en wachtruimte; kom gewoon binnen, neem plaats. Hier is het huiselijk, laagdrempelig en warm. Met een kop koffie erbij doorlopen we samen die uiteenlopende zaken die voor ons dagelijkse kost zijn. We kennen onze klanten. Dat maakt dat je ook altijd gemakkelijk kunt bellen wanneer je voor een beslissing staat. We denken met je mee en komen met een advies dat bij jou past. En je krijgt dan niet via een keuzesysteem een voor jou onbekende assistent aan de telefoon; je belt gewoon met Ellen of met Koen, of met een van de andere collega’s. De lijnen zijn kort en zo hoort het ook.

Jouw sparringpartners

We zijn er met name voor MKB’ers en andere bedrijven die zelf geen financiële en fiscale expertise in huis hebben. In ons vinden zij niet alleen iemand die voor een correcte afhandeling van zaken zorgt, maar vooral ook een sparringpartner. We trekken samen op. Dat werkt het beste bij een optimale wisselwerking. Wij ondersteunen proactief, gevraagd en ongevraagd, en klanten houden ons op hun beurt op de hoogte van wat er speelt. Het beste advies kunnen we geven als we meer zijn dan alleen het team dat ieder kwartaal de financiële administratie in ontvangst neemt, als we ons in iemand kunnen verdiepen, de vraag achter de vraag kennen. Een mooi voorbeeld is een recente bespreking bij de Belastingdienst, waar we een klant vertegenwoordigden. Wat we goed konden, omdat we elkaar door en door kennen. Als we dan naar buiten lopen met het gewenste resultaat, zijn we oprecht blij voor onze klant. Zijn succes is ons succes! Daar hebben we ’s middags met onze klant op getoost, gewoon bij ons op kantoor. Al die cijfertjes en regels zijn voor sommigen al ingewikkeld genoeg – laten we het allemaal niet moeilijker maken dan het al is! Wij blijven graag dichtbij en merken dat het wordt gewaardeerd. Dat juist die benadering zorgt voor toegevoegde waarde.

Onze deur staat open

Ons werk is afwisselend en dat vinden we heerlijk. Van complexe bedrijfsmatige cases tot particulieren die wij volledig ontzorgen; binnen een uur loopt hij bijvoorbeeld met een complete aangifte naar buiten. We helpen freelancers die wat bijverdienen en grote ondernemers, mensen die voor een belangrijke beslissing staan in hun leven, stichtingen en verenigingen in de regio – de deur staat voor iedereen open. We werken met name voor particulieren en organisaties in de regio Helmond. Dit is onze regio, hier wonen we, hier zijn we actief in de maatschappij.

Samen op reis

We vinden het fijn als klanten ons mee op reis nemen. Met sommigen zijn we al meer dan tien jaar op pad. Hoe ziet zo’n reis eruit? En hoe ziet die er over vijf jaar uit? Die samenwerking op basis van vertrouwen, daar gaan we voor. Daar halen wij voldoening uit. De cijfers moeten kloppen, maar daar gaat volgens ons iets aan vooraf. We willen weten wie we voor ons hebben, voordat we in de cijfers schieten. Dáármee onderscheiden we ons: ons advies wordt er beter van. Dat is Smits + Prick!

Kortom: dit vinden wij belangrijk!

  • Echt persoonlijk en betrokken: samen voor het beste resultaat
  • Kennis delen, met jou en binnen de regio
  • Kwaliteit is basis. Dat moet in orde zijn. Het gaat om de stappen extra.