Afscheid stagiaire

Ode aan de Keizer
12 mei 2017
Verschillende vormen van tijd; onze belastingwetgeving in de blessuretijd!
10 augustus 2017

Precies 17 weken geleden was het mijn eerste stagedag bij Smits + Prick Accountants en Belastingadviseurs. De dag dat ik dit schrijf is mijn laatste dag als stagiaire. De tijd is écht voorbij gevlogen. Wat voor mij eerst onbekend terrein was, is nu een veilig plekje geworden. Dit heb ik natuurlijk allemaal te danken aan mijn collega’s. Ik heb een ontzettend fijne en leerzame stageperiode gehad. Zo heb ik voor vele klanten aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting mogen maken. Ook heb ik voor diverse klanten fiscale vraagstukken uitgezocht en beantwoord. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan en daar heb ik heel veel van geleerd.

Ik heb van dichtbij gezien hoe de fiscale- en accountancy wereld er uit ziet vanuit de advieskant, en wat er allemaal bij komt kijken. Zo is het niet alleen maar jaarrekeningen opstellen en aangiftes maken, maar ook echt meedenken met de klant en hen met advisering vooruit helpen, op weg naar de toekomst. Ik heb gezien hoe Ellen en Koen hun klanten zo goed mogelijk proberen te helpen. Oprechtheid, behulpzaamheid, kennis van de klanten en hun vakgebied spelen hier een grote rol in.

Stress

Om mijn studie Fiscaal Recht en Economie af te ronden, moest ik een afstudeerscriptie schrijven. Op sommige momenten was dit prima te doen en op sommige momenten wilde ik het liefst opgeven. Ellen, maar ook alle andere collega’s, hebben mij altijd gemotiveerd om door te zetten. Ik wil ze daarom hierbij nogmaals heel erg bedanken voor hun motivatie en voor hun vertrouwen in mij.

Van stagiaire naar medewerker

Met trots kan ik nu ook zeggen dat ik een ‘echte’ medewerker ben geworden van Smits + Prick Accountants en Belastingadviseurs! Ik kijk er naar uit om het team in de zomervakantie verder te versterken en de klanten met al hun fiscale vragen te helpen.

Geschreven door Elif Yildirim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *