Jan de Belastingman

Verschillende vormen van tijd; onze belastingwetgeving in de blessuretijd!
10 augustus 2017
Verhuur zeiljacht is niet verlenen van toegang tot sportaccommodatie
25 mei 2022
Verschillende vormen van tijd; onze belastingwetgeving in de blessuretijd!
10 augustus 2017
Verhuur zeiljacht is niet verlenen van toegang tot sportaccommodatie
25 mei 2022

Belastingontwijking op een begrijpelijke manier onder de aandacht brengen dat doet Jan Versteegh in zijn nieuwe televisieprogramma Jan de Belastingman.

Bij een belastingparadijs denken we al snel aan palmbomen en cocktails, maar in de eerste aflevering zien we dat Nederland ook hoog op de lijst van belastingparadijzen staat. Dit is weer te danken aan de vele belastingverdragen die de Nederlandse belastingdienst met het buitenland heeft.

MKB versus groot bedrijf

Heel veel buitenlandse bedrijven zijn gevestigd in Nederland. Dat is toch goed voor de werkgelegenheid? Zeker op de zuid-as zijn ze er blij mee, ook de Intratuin zal blij zijn dat ze weer een kamerplant kunnen verkopen. Zie https://www.businessinsider.nl/mee-met-de-kamerplant-tour-gluur-binnen-bij-deze-4-onfrisse-belastingontwijkende-kantoren/ Voor bedrijven is belasting gewoon een kostenpost en het is logisch dat ze deze kostenpost zo laag mogelijk willen houden, toch? Ja natuurlijk is dat zo. Echter hoe eerlijk is de concurrentie nog tussen internationale ketens en onze lokale MKB winkeliers wanneer het verschil in te betalen belasting soms wel 50% is.Het is natuurlijk niet illegaal wat er gebeurt en of het immoreel is weet ik niet. We tanken allemaal wel eens in het buitenland, maar mijn rechtsvaardigheidsgevoel wordt wel geweld aan gedaan. Ik ben van mening dat er een level playing field met betrekking tot belastingen voor bedrijven zou moeten zijn. De overheid zou hiervoor moeten zorgen.

 

Leuker kunnen we het niet …

Iedereen snapt dat belasting uiteindelijk betaald moet worden om een goed functionerende overheid te houden/krijgen. Welke voor jou van toepassing is, ligt aan je politieke opvatting. Echter belasting betalen vindt niemand leuk, ook Jan de Belastingman niet. Die gaat de komende weken opzoek naar manieren om zelf te profiteren van de mazen in onze belastingwet. We houden je op de hoogte!

Voor degene die het interessant vindt Jan de Belastingman iedere donderdag om 21.00 uur op NPO 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *